Confidenţialitate

România în Direct | Nelu Tătaru: ”Vaccinare obligatorie pentru anumite categorii profesionale”. În ce condiții ați fi de acord? | VIDEO

Fost ministru al Sănătății, în prezent consilierul al premierului Florin Cîţu, Nelu Tătaru a anunțat că va propune vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale.

Într-o primă fază, vizați de măsură ar fi cei care lucrează în spitale și școli.

Nelu Tătaru spune că o discuție pe această temă s-a purtat cu conducerea interimară a Ministerului Sănătății.

Posibila măsură vine în contextul accelerării bruște a valului patru al pandemiei. Numărul infectărilor s-a dublat de la o zi la alta și a ajuns acum la patru mii de cazuri zilnic. Autoritățile române vor face o evaluare a numărului de persoane imunizate în cele două sectoare și apoi vor anunța decizia luată.

Dacă persoanele vizate refuză, Nelu Tătaru spune că se analizează inclusiv suspendarea dreptului de muncă al acestora. ”Beneficiul comun este mai important decât cel individual.”

Statele Unite și mai multe țări europene au luat deja acest tip de măsuri în încercarea de a opri al patrulea val al pandemiei. Măsurile au fost întâmpinate cu proteste, dar și cu demisii din mai multe spitale din America sau în Grecia.

În ce condiții ați fi de acord cu vaccinarea obligatorie în România? Ce categorii profesionale ar trebui vizate de măsură? Este beneficiul comun mai important decât cel individual?