Confidenţialitate

România în Direct: Negocieri pentru noul guvern. PSD condiționează alianța. Este Nicolae Ciucă premierul potrivit? | VIDEO

Premierul desemnat Nicolae Ciucă se întâlnește cu reprezentanții USR ”pentru a discuta programul de guvernare”. Nu este clar dacă întâlnirea urmărește să aducă USR la guvernare. Primele negocieri ale PNL, cele cu PSD au eșuat.

PSD a pus zece condiții pentru sprijinirea guvernului, dar și acest lucru pe o perioadă limitată, până la începutul lunii februarie. Mai multe surse arată chiar că PSD și-a arătat disponibilitatea de a intra la guvernare, dar președintele PNL Florin Cîțu a refuzat acest lucru.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă este la prima rundă de negocieri din cariera sa politică. El s-a înscris în PNL de un an, iar opinia publică nu știe punctele sale de vedere în mai multe chestiuni cheie privind societatea românească.

Este Nicolae Ciucă politicianul care poate îndrepta situația din România? Ar trebui să accepte o alianță cu PSD pentru a trece această iarnă? Cum credeți că se va încheia această criză?