Confidenţialitate

România în Direct: Mută statul problema vaccinării pe umerii companiilor? | VIDEO

Premierul vorbește tot mai insistent în ultima vreme despre centre de vaccinare în companiile mari și despre campanii de vaccinare inițiate de angajatori.

A dat exemplul restaurantelor și cafenenelelor care, dacă “își vaccinează tot personalul”, ar putea rămâne deschise indiferent de rata de incidență.

Cu o campanie în impas, statul caută soluții prin care să se apropie măcar de ținta de imunizare propusă și pare că pasează o parte din responsabilitate către patroni.

Chiar dacă legal un angajat nu poate fi obligat să se vaccineze, companiile ar putea exercita diferite forme de presiune sau ar putea acorda unele recompense, așa cum unele fac deja.

În plus, sunt sectoare unde activitatea a avut atât de mult de suferit încât salariații cer ei vaccinarea în grup ca să poată redeschide.

Va fi dată proporția vaccinării de nevoia patronilor de a le merge afacerile? O să fie angajatorul un “influencer” mai de succes decât alții?

Ce forme de recompensă poate acorda o companie pentru ca angajații să se vaccineze? Ce forme de presiune are un angajator la îndemână, ținând totuși cont că vaccinarea nu este obligatorie?

Ar fi bine ca statul să prevadă anumite stimulente pentru firmele și angajații vaccinați?

Sunați-ne la 0372 069 599 și spuneți-ne cum vedeți vaccinarea prin intermediul firmei, fie că sunteți angajat, fie angajator!

Foto: Marius Mantea