Confidenţialitate

România în Direct: Moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu. Este ministrul persoana potrivită să reformeze sistemul? | VIDEO

Camera Deputaților va dezbate astăzi o moțiune simplă privindu-l pe ministrul sănătății Vlad Voiculescu. PSD cere demisia acestuia și-l acuză de incompetență, dar și de lipsa unor măsuri, după incendiul de la Balș. „Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare şi raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi!”

Este pentru prima oară când un ministru se confruntă cu o moțiune la nici două luni de la preluarea mandatului. Vlad Voiculescu este criticat, însă, și de colegi de coaliție și a intrat și într-un conflict cu premierul Cîțu.

Ministrul Sănătății a spus că are îndoieli în privința datelor privind epidemia și a ridicat semne de întrebare asupra modului în care se deschide școala. De asemenea, el nu a fost de acord cu modul în care s-a făcut vaccinarea și ar fi preferat alte priorități la primirea dozelor decât cele stabilite de guvern.

Pentru foarte mulți din români, însă, Vlad Voiculescu este o garanție a transparenței și corectitudinii în funcția publică. Multă lume crede că noul ministru chiar intenționează să facă reforme în complicatul sistem al sănătății. Mai mult, este privit ca un personaj incoruptibil și un om providențial, mai ales după ce apariția sa în filmul documentar Colectiv.

Moțiunea nu are șanse de trecere, iar coaliția de guvernare a anunțat că-l va sprijini pe Vlad Voiculescu. Tensiunile din jurul său sunt palpabile, însă, și este clar că ministrul nu este agreat de toți colegii săi.

Ce ai vota tu, dacă ai fi parlamentar? Este Vlad Voiculescu potrivit în funcția de ministru al Sănătății? Va fi lăsat să-și ducă treaba la capăt?