Confidenţialitate

România în Direct | Ministrul Mediului: ”Majorăm taxa de înmatriculare la mașinile second-hand.” Ce măsuri ar trebui să o însoțească? | VIDEO

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță că va propune guvernului să majoreze taxele de înmatriculare pentru mașinile de mâna a doua.

Ministrul spune că vânzarea de mașini vechi și poluante în România trebuie descurajată. ”Degeaba încurajăm cumpărarea de mașini noi dacă pe partea cealaltă înmatriculările se fac la liber.”

În România se înmatriculează anual în jur de 200 de mii de mașini rulate, aduse din import. Cele mai multe ajung aici ca urmare a schimbării parcului european, unde autoritățile pun restricții, în special pentru mașinile Diesel.

Pe de altă parte, România este în procedură de încălcare a regulilor Uniunii Europene privind calitatea aerului. Iar primăriile nu vor să introducă restricții pentru astfel de mașini.

Ce părere aveți de propunerea ministrului? Ar trebui ca această taxă să fie prohibitivă pentru mașinile vechi? Ce măsuri ar trebui să o însoțească?