Confidenţialitate

România în Direct: Microbuzele morții. Cine sunt vinovați de accidentele cu multe victime: șoferii, patronii sau autoritățile? | VIDEO

Șapte oameni au murit într-un accident rutier în această săptămână, în județul Iași. Un șofer de camion a intrat într-o ambulanță și apoi într-o dubă în care se aflau mai mulți muncitori. Aceștia au murit pe loc laolaltă cu șoferul de camion.

Dar ceea ce pare un accident rutier este de fapt capătul mai multor nereguli de muncă. Șoferul de muncă folosea tahograful altei persoane, ceea ce indică faptul că depășise sau dorea să depășească orele de muncă. Iar duba nu era pentru transportat persoane, ci una pentru mărfuri. De fapt, regulile de muncă nu au fost respectate. Nu sunt primele astfel de accidente, ci se înscriu într-o serie care duce România în topuri europene ale morții.

Cât de sigure sunt microbuzele și camioanele din România? Ce nereguli știți? Care este principala problemă a transportului de persoane din România? Cine sunt vinovați: șoferii, patronii sau autoritățile?