Confidenţialitate

România în Direct: Măsuri restrictive, crize multiple și niciun guvern. Ce-i transmiți președintelui Iohannis? | VIDEO

În această după amiază, la Cotroceni, este așteptată o ședință pentru gestionarea epidemiei de Covid. Ședința va fi condusă de președintele Iohannis și vor participa premierul și membrii cabinetului demis prin moțiune de cenzură. După cele mai multe morți înregistrate într-o singură, președintele a numit moment dramatic și a spus că este nevoie de măsuri restrictive.

Între timp, la Parlament, se votează pentru învestirea guvernului Cioloș, soluția propusă de președinte pentru rezolvarea crizei politice. Președintele a făcut această nominalizare pentru că niciunul dintre partidele prezente la consultări nu a prezentat altă souție.

România se confruntă cu mai multe crize, concomitent. Criza sanitară încă nu și-a atins apogeul, campania de vaccinare a eșuat, dezinformarea este mai puternică decât informațiile oficiale, iar criza economică sporește. Niciuna dintre aceste probleme nu are astăzi un răspuns adecvat.

Ce-i transmiți astăzi președintelui Iohannis? Ce așteptări ai de la șeful statului? Cum ar trebui să se răspundă la multiplele crize pe care le avem în față?