Confidenţialitate

România în Direct: Liceeni luați cu duba la Constanța. Câtă siguranță și încredere vă dă Poliția? | VIDEO

Corpul de control al ministrului de interne verifică o acțiune a Poliției din Constanța care a ridicat opt adolescenți de pe un teren de sport al unei școli. Aceștia au fost reținuți câteva ore și apoi amendați cu câte 250 de lei pentru că au intrat fără drept în curtea școlii.

Polițiștii spun că primiseră mai multe plângeri pentru tulburarea liniștii publice.

Acțiunea a stârnit proteste în mediul online, dar și nedumerire pentru că, în timpul verii, șefii Poliției Române se întâlniseră într-o negociere cu liderii unui clan interlop ca să oprească eventual manifestări violente. Întâlnirea a dus la demisia șefului Poliției Române. El a numit acțiunea de la data respectivă ca fiind una preventivă.

Cu toate c-a trecut prin scandaluri succesive, Poliția Română crește ca încredere în ochii românilor.

Cel mai recent Barometru Europa FM arată că, față de anul trecut., Poliția Română și-a îmbunătățit imaginea semnificativ. Măsuratoarea a fost făcută chiar după imensul scandal al negocierii cu clanul Duduienilor.

Astfel, 48 la sută dintre români au încredere în polițiști, cu aproape 10 procente mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Credeți că, în ciuda unor scandaluri, Poliția Română și-a îmbunătățit activitatea în ultimul an? Câtă siguranță și încredere vă oferă polițiștii cu care ați interacționat în România? Ce ați îmbunătăți urgent în activitatea polițistului român?