Confidenţialitate

România în Direct: Klaus Iohannis, lider de necontestat în criză. Cum evaluați prestația Președintelui? | VIDEO

Președintele Iohannis și-a asumat integral în ultimele săptămâni conducerea grupurilor operaționale care lucrează să oprească criza sanitară provocată de epidemia de coronavirus.

Președintele nu a spus în mod direct acest lucru, dar toate ședințele de criză se desfășoară la Cotroceni. Fie că este vorba de strategia de vaccinare, de măsurile de restricție sau de ajutoare economice, diverși oficiali lucrează în ședințe conduse de președintele României.

De asemenea, președintele Iohannis a devenit și cel care și-a asumat diversele erori pe care guvernarea le face în ultimele săptămâni, funcționând ca un paratrăsnet electoral pentru PNL.

El a atenuat inclusiv responsabilitatea administrației conduse de PNL în ce privește incendiul de la Piatra Neamț și a continuat să fie un critic vehement al PSD și al situației lăsate de acesta după mai mulți ani de guvernare.

În mod evident, Klaus Iohannis este astăzi cel mai important lider politic român și cel la care se raportează toate mișcările importante ale administrației. Și, în egală măsură, toate criticile adresate de competitorii politici.

Numai ieri, președintele PSD, Marcel Ciolacu i-a reproșat președintelui că se ”cațără pe cadavre” pentru a-și proteja guvernul. Declarația a stârnit valuri de furie din partea PNL ținând cont și de contextul electoral.

Cătălin Striblea vă invită astăzi la România în Direct să spuneți ce credeți despre activitatea de acum a Președintelui României. Cum evaluați prestația lui Klaus Iohannis ca lider politic și administrativ în această criză? Ce apreciați în ce face președintele?

Care este lucrul pe care îl puteți reproșa președintelui. Este de blamat că susține ideea unei guvernări PNL după mai mulți ani de eșec ale guvernărilor PSD?