Confidenţialitate

România în Direct: Iohannis, la piramide. Guvernul Ciucă nu are un acord. În ce fel criza politică și sanitară îți afectează afacerea? | VIDEO

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, mai are la dispoziție 48 de ore ca să prezinte lipsa unui guvern, iar în acest moment acesta nu are sprijin nici de la PSD, nici de la USR.

Există șanse mari ca această criză politică să se prelungească. La rându-i, președintele Iohannis a fost la o întâlnire oficială în Egipt, unde a vizitat și piramidele.

Între timp, Romanian Business Leaders, asociația celor mai mari angajatori din țară, a adresat un apel clasei politice, Bisericii și presei să ia toate măsurile necesare ca să oprească pandemia. Companiile care generează 10% din PIB-ul României sunt nemulțumite de prelungirea crizei politice, dar și de ineficacitatea vaccinării și a restricțiilor care funcționează prost.

Premierul Cîțu spune că, în ciuda numeroaselor crize, economia este pe creștere și că el și-a respectat angajamentele față de societate menținând taxe și impozite. Premierul spune că și în situație pandemică, economia României are o evoluție sănătoasă și că nu sunt motive de înregistrare.

Cum se simte creșterea economică pentru afacerea ta sau pentru locul tău de muncă? În ce fel criza politică și sanitară îți afectează munca? Ce aștepți, cu prioritate, de la liderii politici în zilele următoare?