Confidenţialitate

România în Direct: George Simion, agresor în Parlament. Ce fel de soluție este AUR pentru România? | VIDEO

Liderul AUR, George Simion, l-a agresat în plenul Parlamentului pe Virgil Popescu, ministrul Energiei, în timpul moțiunii simple împotriva acestuia. Simion a venit la tribună, l-a luat de gât repetat și i-a strigat de mai multe ori că este un hoț.

Agresiunea din plen este unică în istoria recentă a Parlamentului, dar gestul lui Simion este repetat. El a procedat la fel cu primarul Capitalei, Nicușor Dan. Simion are un discurs dur și agresiv la adresa politicienilor și este susținut de o mare masă de susținători. AUR este al doilea partid în sondajele actuale.

Liderii formațiunii s-au evidențiat prin simpatii neo-legionare, au minimizat Holocaustul și au pus la încercare valorile europene ale României. De asemenea, au o profund conservatoare îndreptată împotriva minorităților sexuale, dar sunt citați și cu limbaj abuziv la adresa femeilor.

Ce vă spune gestul lui George Simion? Este unul izolat sau reprezintă întreaga formațiune? Care ar trebui să fie răspunsul societății? Ce fel de soluție este AUR pentru societatea românească?