Confidenţialitate

România în Direct: Florin Roman: ”Este un avantaj că nu am legătură cu domeniul.” Este incompetența pavăză împotriva furtului? | VIDEO

Ministrul Digitalizării, Florin Roman, se află în mijlocul unei controverse privind scrierea unei cărți pe care și-a trecut-o în CV. Cartea reprezentă legătura sa cu domeniul pe care-l conduce, fiind o analiză de teorie digitală. Ministrul nu a putut să prezinte public cartea și, ulterior, a afirmat că aceasta era de fapt un articol.

Ca să argumenteze apoi numirea sa în funcție, Florin Roman a declarat că ”este un avantaj că nu are legătură cu domeniul.” Mai bine să ai un ministru fără tangență în acea zonă că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu.” Dar din punct de vedere al competenței?

Este corectă afirmația lui Florin Roman? Poate incompetența într-un domeniu să fie o pavăză în calea furtului? Care este minimul de specializare pe care un ministru trebuie să-l aibă? Ce condiție minimă necesară ați pune la numirea unui ministru?