Confidenţialitate

România în Direct: Florin Cîțu: ”1 iunie este data revenirii la normalitate.” Este realistă așteptarea premierului? | VIDEO

Premierul Cîțu a anunțat astăzi că data de 1 iunie reprezintă data de întoarcere la normalitate pentru societatea românească. El spune că restricțiile și măsurile care vor fi aplicate de acum încolo vor putea duce la o repornire a economiei. Premierul se bazează pe campania de vaccinare care la 1 iunie ar trebui să ajungă la 5 milioane de persoane, iar la finalul lui iulie la 10 milioane de persoane.

Premierul a cerut tuturor politicienilor să se implice în a promova această campanie de vaccinare și a făcut un apel către Biserică pentru a face acest lucru la țară. În privința situației epidemiologice, Florin Cîțu a spus că situația s-a stabilizat, îmbolnăvirile fiind pe un platou care s-a stabilizat. El a anunțat, însă, că restricțiile actuale rămân în vigoare. Și că în România nu vor funcționa pașapoarte COVID.

Cu toate acestea, la finalul săptămânii, mai mulți manageri de spitale au adresat un apel populației. Ministrul Voiculescu spune că următoarea perioadă este proba unei generații. Și că de modul în care ne purtăm depinde câte vieți vor fi salvate. Autoritățile au mărit numărul de paturi pentru cei bolnavi de COVID. Numărul îmbolnăvirilor grave este la cel mai înalt nivel, iar în totul weekend-ul au fost semnalate cozi ale ambulanțelor la spitale. Șefii de spitale au invitat populația la colaborare.

Cum vedeți anunțul premierului? Mai aveți răbdare? Credeți că data de 1 iunie este realistă pentru revenirea la normal? Ce ar trebui să facă populația ca să ajute la oprirea bolii?

Cătălin Striblea vă așteaptă la numărul de telefon la 0372 069 599, de la 13:15.