România în Direct: Este o idee bună întoarcerea cu spatele la trecerea jandarmilor? – VIDEO

Pe Facebook sunt create mai multe evenimente cu mii de participanți în care românii sunt îndemnați ca la parada de 1 Decembrie să întoarcă spatele jandarmilor. Mai mult, marți, un senator cere Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie, argumentând că ”Tupeul de a insulta în continuare cetăţeni români, aşa cum tot cetăţeni români aţi atacat cu brutalitate, arată că nu aveţi nicio remuşcare în a folosi forţa împotriva celor care nu se pot apăra. Tăcerea miilor de jandarmi în faţa acestor acte dovedeşte complicitatea cu abuzatorii.

Cred că este timpul să faceţi un pas în spate, să intraţi într-o perioadă de reflecţie şi să cereţi respectul românilor abia atunci când îl veţi merita din nou. Atunci când vă veţi curăţa rândurile de şefi care vă conduc pe baza loialităţii faţă de politic, în dispreţul legii româneşti.

Până nu veţi înţelege gravitatea faptelor voastre, că jandarmul trebuie să-l apere pe cetăţean, nu să-i rupă faţa cu bâta, nu cred că aveţi ce căuta la Parada de la 1 Decembrie”.

În urmă cu o zi, Jandarmeria Română a transmis, prin intermediul unui comunicat, că cine protestează de ziua naţională se descalifică şi ca oameni, si ca cetățeni, și ca români.