Confidenţialitate

România în Direct: Epidemia de coronavirus pare la final în România. Care este cel mai important lucru pe care l-ați învățat? | VIDEO

Numărul îmbolnăvirilor de COVID a scăzut vertiginos în ultimele săptămâni. Iar vaccinările împotriva coronavirus au crescut în mai multe orașe unde au loc maratoane de vaccinare. Președintele Iohannis a hotărât că măștile nu se mai poartă în aer liber, iar în mai multe orașe au avut loc evenimente culturale de revenire și testare.

Ministrul Educației a modificat la rându-i o serie de ordine care să le permită elevilor să vină cât mai curând la școală. Iar premierul Cîțu anunță o serie de măsuri care să constituie beneficii pentru cei vaccinați.

Pe mai multe canale, România semnalează că epidemia este aproape de final și că viața poate reveni la normal. Și este foarte probabil că foarte multă lume așa și simte. Este probabil ca acesta să fi fost primul week-end al unei perioade mai bune și pe care multă lume o interpretează ca o perioadă de libertate.

Am trecut cu bine peste acest episod din istoria noastră? Ce ați aflat și ce ați învățat despre societatea românească? Suntem mai puternici sau mai slabi decât ne credeam? Care este lucrul care vă va rămâne cel mai puternic în memorie?

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea