Confidenţialitate

România în Direct: Epidemia crește în intensitate, iar primul vaccin ajunge la primăvară. Când crezi că se va termina această criză? | VIDEO

Numărul infecțiilor cu coronavirus crește de la o zi la alta în România. Am ajuns la cele mai înalte cifre ale epidemiei, peste 8600 de îmbolnăviri zilnice, aproape 150 de decese și peste 1000 de oameni internați la terapie intensivă.

Președintele Iohannis spune că restricțiile aplicate de către autorități funcționează bine și că fără acestea numărul îmbolnăvirilor ar fi fost mai mare.

România a intrat într-un al doilea val de îmbolnăviri ca și întreaga Europă, iar mai mulți specialiști spun că ne așteaptă o iarnă grea. Asta înseamnă că numărul îmbolnăvirilor se va mări și mai mult și că este posibil ca la un momemt dat, România să intre în carantină locală sau parțială.

Singura speranță comunicată de președintele Iohannis este pentru primăvara anului viitor, atunci când o să apară primele doze de vaccin în România.

Asta înseamnă că vaccinarea celor mai expuși ar putea începe în martie – aprilie anul viitor și că va fi un proces de mai lungă durată. Este posibil ca populația generală să aibă un vaccin tocmai la vara viitoare, dacă toate planurile medicale funcționează. Nu știm deocamdată cât de bune sunt aceste vaccinuri și care este perioada de imunitate conferită.

România în Direct vă invită astăzi să discutăm împreună despre aceste necunoscute și modul în care ele ne influențează viață.

Care este orizontul vostru de așteptare pentru finalul acestei situații tragice prin care trecem? Cum credeți că se va termina această criză sanitară mondială? Cum vă gestionați viața și energia în această perioadă care nu are un sfârșit clar. Vă mai faceți planuri?