Confidenţialitate

România în Direct: Două luni de criză politică. Prăbușirea dreptei, ascensiunea populiștilor. În ce politician mai încredere? | VIDEO

Pe 1 noiembrie se împlinesc două luni de la declanșarea crizei politice fără să se întrevadă o soluție concretă de rezolvare.

Premierul desemna Nicolae Ciucă va cere votul Parlamentului miercuri, dar șansele ca să fie învestit sunt relativ mici.

Liderii PNL nu au căutat o majoritate, ci sprijin pentru un guvern minoritar. Între timp, președintele Iohannis a fost criticat masiv pentru prezența sa, într-o vizită privată la piramide în Egipt, dar și la un teren de golf din România.

Premierul Cîțu a dat dovadă de inflexibilitate în tot ce înseamnă negocieri și intră în Parlament fără sprijin politic. Iar Ludovic Orban spune că președintele ar trebui suspendat.

Mai multe sondaje arată că PSD și AUR capătă cote mari de vot ca urmare a acestei situații. Și, în premieră, președintele Iohannis are cote de încredere mai mici decât liderii PSD și AUR, formațiuni cu un discurs populist.

În cine ai încredere că poate rezolva crizele din România? Care este politicianul despre care crezi că ar putea să ne scoată din dezastru? Ce mesaj ai pentru clasa politică din România?