Confidenţialitate

România în Direct: Doi copii uciși într-un accident de mașină. De ce sunt șoferii români mai agresivi ca alți europeni? | VIDEO

Procurorii continuă, azi, audierile în cazul accidentului de sâmbătă în care doi copii au fost omorâți de o șoferiță care a scăpat mașina sub control.

Accidentul a avut loc într-un cartier cu străzi înguste și cu limitare de vizită. Imaginile arată cum mașina, care trebuia să oprească la intersecție, trece de acesta în viteză și se oprește într-un stâlp pe care-l dărâmă, apoi le lovește pe cele două fete.

O parte dintre martori au bătut-o pe șoferiță și pe soțul acesteia, dar și pe unul dintre voluntarii SMURD. Salvarea ajunsă la scurt timp nu le-a mai putut salva pe cele două fete. Femeia de la volan spune că nu avea experiență într-o mașină automată și că a încurcat pedalele, apăsând accelerația în loc de frână.

Procurorii au lăsat-o liberă după primele audieri, dar rudele victimelor și multe voci din opinia publică au cerut reținerea celei de la volan. Astăzi sunt așteptate probele de sânge.

De mai multă vreme locuitorii din zona respectivă ceruseră limitatoare de viteză pe stradă, dar acestea nu au fost instalate. Instructorul de condus defensiv , Titi Aur spune că, legal, singura vinovată este șoferița de la volan. ”Moral, însă, aș spune că este cea mai puțin vinovată. Și vă întreb: a fost ea învățată unde să țină piciorul? Răspund catetegoric: nu.”

România în Direct vă invită la o dezbatere despre calitatea și pregătirea șoferilor români.

Credeți că șoferii români sunt pregătiți și au calitățile necesare ca să conducă în siguranță pe drumurile publice? De ce sunt șoferii români percepuți mai agresivi și mai grăbiți decât alți europeni? Ați fi de acord ca fiecare șofer să fie retestat teoretic și practic lao anumită perioadă de timp?