România în Direct: Cum percepeți evoluția economiei românești? – VIDEO

„Deşi domnul preşedinte Iohannis a anunţat că avem o situaţie apocaliptică în ceea ce priveşte rezultatele economice din primul trimestru, iată că Institutul Naţional de Statistică ne-a anunţat că în martie 2018 a avut loc cea mai mare creştere a puterii de cumpărare a salariilor din România, atât faţă de luna februarie, luna precedentă, cât şi după anul 1990”, a susținut premierul Viorica Dăncilă în ultima ședință de Guvern.

Totuși, unul din cinci angajați în firmele private are salariul mai mic decât înainte de revoluția fiscală, iar lucrul acesta e deja oficial la Ministerul Muncii. Și totuși, statistic, venitul mediu a crescut. Așa cum cum explică chiar Institutul Naíonal de Statistică, o bună parte a acestei creșteri vine din primele de Paști. O alta, importantă, e dublarea salariilor medicilor care a avut ca efect creșterea, în medie, cu 22% a veniturilor în Sănătate și asistență socială.

O conjunctură în care a da la o parte creșterea prețurilor de la o lună la alta rămâne convenabilă, ca rezultat politic. Doar că doamna Dăncilă nu se oprește aici. Domnia sa dă puterii de cumpărare din martie un avânt fără egal în ultimii 28 de ani.

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.