România în Direct, cu Tudor Muşat: Cum ne apărăm de poluare? – VIDEO

De la începutul anului vorbim aproape în fiecare zi despre poluare. Odată cu niște măsurători care au arătat că și sâmbătă noaptea, la început de ianuarie, poluarea aerului e la fel de mare ca la Sydney, unde sunt incendii de vegetație, autoritățile au început un meci interminabil legat de vinovați. Funcționează stațiile de măsurare? Cine se ocupă de ele? Cine ar trebui să facă ceva?

În paralel, ni se reamintesc sau ni se aduc la cunoștință tot felul de date, care mai de care mai înspăimântătoare legate de aerul pe care-l respirăm: de la astm, boli cardiovasculare și cancer, până la tulburări de concentrare.

O altă discuție e legată de cauzele poluării: de la mașinile folosite în exces până la gropile de gunoi sau sistemul de termoficare.
De unde trebuie apucată această problemă?

Mergem mai puțin cu mașinile? Purtăm măști? Închidem unele artere, așa cum recomandă Institutul de Sănătate Publică la București, de pildă? Regândim încălzirea locuințelor și a clădirilor de birouri?

Schimbăm modul de colectare a deșeurilor? Voi măsurați calitatea aerului din localitatea voastră? Cine poluează mai mult, și în ce fel, în zona unde vă aflați?

Cum ne apărăm de un fenomen care ia o amploare tot mai mare?

Dezbaterea România în Direct începe cu Tudor Mușat la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Fiecare ediție poate fi urmărită și în format video, atât pe europafm.ro, cât și pe Facebook  și pe Canalul de YouTube Europa FM.