Confidenţialitate

România în Direct, cu Cătălin Striblea: Petreceri, adunări și proteste. Ce facem cu iresponsabilii de acum înainte? – VIDEO 

Autoritățile au luat luni mai multe măsuri care să facă aplicabilă starea de alertă în România. În cele trei zile de după starea de urgență, în București, recomandările de distanțare socială au fost încălcate în mai multe situații. Au avut loc proteste, au avut loc petreceri sau pur și simplu grupuri mari de oameni s-au întâlnit în același loc.

În același timp s-au întețit și mesajele de încălcare a recomandărilor sau nepurtare a măștii în spațiile publice închise. Totul pe fondul unor campanii de dezinformare care au urmări masive în societatea românească. Contribuie la senzația de dezorganizare și lipsa de comunicare sau comunicare defectuoasă, dar și greșeli de organizare precum cele de la Vama Nădlac. 

Iar pentru foarte multă lume se adâncește senzația că România este o țară în care responsabilitatea individuală nu funcționează, iar ideea de bine comun nu există.

Sunt evenimentele prezentate de televiziuni situații izolate sau lipsa de responsabilitate e generalizată? Ce s-a întâmplat în orașul tău la sfârșitul săptămânii? Au fost românii responsabili pentru ei și pentru familiile lor? Dar pentru comunitatea în care trăiesc? Dacă avem, iarăși, amenzi mai mari se vor potoli?