România în Direct, cu Cătălin Striblea: Cazul Orban. Mai poate premierul coordona operațiunile din starea de alertă? – VIDEO 

Poliția Locală din București l-a amendat pe Ludovic Orban și pe mai mulți membri ai Guvernului pentru încălcarea mai multor reguli sanitare în timpul stării de alertă. Amenda este urmarea unei fotografii apărute pe internet, în care în biroul lui Orban, de ziua acestuia, mai multe persoane fumează, consumă alcool, nu poartă măști și stau apropiate unele de altele.

Ludovic Orban a recunoscut c-a greșit, și-a asumat amenda, dar spune că nu a făcut nimic rău. Această fotografie ar surprinde un moment banal, după o masă de ziua lui, iar colegii veniseră să-i spună „La mulți ani”. Un episod consumat și care nu ar trebui să aibă implicații majore este mesajul Guvernului.

Pe de altă parte, opoziția îi cere demisia lui Ludovic Orban. Fotografia a apărut în mijlocul dezbaterii legate de utilitate purtării măștilor și respectarea măsurilor de siguranță. Și când patronii diverselor spații de relaxare din România sunt obligați să ia măsuri complicate la redeschidere. Dar și pe un fond politic în care PNL scade constant în sondaje. Ultimul Barometru Europa FM arată că partidul lui Orban este la limita alcătuirii unei majorități guvernamentale.

Câtă credibilitate mai are premierul Orban, după apariția acestei fotografii? Mai poate coordona el operațiunile de stopare a epidemiei de COVID? Este acesta un episod banal în care s-au dat toate pedepsele necesare? Ce spune acest moment despre respectare legii în România?