Confidenţialitate

România în Direct: Criza politică stă într-o singură decizie. Mai poate Ludovic Orban să fie, din nou, premier? | VIDEO

Negocierile pentru formarea unui nou guvern s-au blocat într-o singură hotărâre pe care trebuie să o ia PNL.

Potrivit mai multor surse, Ludovic Orban și-a exprimat dorința de a fi din nou prim-ministru pentru a debloca negocierile.

Florin Cîțu a refuzat, însă, să renunțe la nominalizarea pe care partidul i-a dat-o în urmă cu câteva zile, iar acum vorbim de două tabere în PNL.

Acest episod are loc după ce USR PLUS i-a propus domnului Orban să fie vicepremier alături de Dan Barna și Kelemen Hunor. Faptul că domnul Orban nu are, însă, funcția pe care și-o dorește a dus la blocarea negocierilor. La data plecării sale din funcție, domnul Orban spunea că face acest lucru tocmai ca să faciliteze crearea unui guvern de centru-dreapta. Și adăuga ”că nu se cramponează de funcție”.

Ar fi al doilea episod de acest gen, după ce Florin Cîțu mai fusese nonimalizat pentru a forma un guvern de către președinte. Mandatul lui Ludovic Orban a fost complicat, suprapus pe durata crizei sanitare și începutul unei crize economice. O parte dintre măsurile aplicate au fost controversate, iar economia a înregistrat pierderi, în ciuda unui sprijin masiv de la stat.

Cum priviți acest episod politic în plină desfășurare? Mai poate fi Ludovic Orban prim-ministru după mandatul anterior și declarațiile făcute? Sau este timpul unui nou început, cum spun partenerii de coaliție?