Confidenţialitate

România în Direct: Criză economică, la un an de la starea de urgență. Cui i-a crescut salariul în ultimul an? | VIDEO

Se împlinește un an de la decretarea stării de urgență din România.

Efectele asupra economiei românești se simt din ce în ce mai puternic, în ciuda unor ajutoare serioase din partea statului. Scăderea economică este estimată la aproape patru procente.

Există și sectoare care au avut, însă, o creștere economică. Potrivit Institutului Național de Statistică, acestea sunt construcțiile, IT-ul, dar și sectorul bugetar.

În aceste zone s-au înregistrat și creșteri de salarii chiar dacă unele dintre ele au fost mici. Sunt raportate creșteri în industria energiei, a tutunului, în domenii care țin de sănătate.

Pe de altă parte, scăderile cele mai mari sunt raportate în industrie și, evident în HoReCa, unde salariile au scăzut cu aproape un sfert pe ansamblu.

Mulți economiști spun că o perioadă de criză are și oportunități și că economia își găsește un echilibru. În ce măsură a funcționat asta în România?

Cum vă descurcați cu banii, la un an de pandemie și în criză economică? Cui i-a crescut salariul? Cine a avut o poveste de succes în acest an? Căror afaceri și angajați pandemia le-a fost benefică? Iar cei care au căzut, cum vă gândiți să vă reveniți?