Confidenţialitate

România în Direct | Concursuri la CNAS: 5 admiși din 33. În ce condiții ai accepta să lucrezi pentru statul român? | VIDEO

Doar cinci candidați au reușit să promoveze concursurile organizate pentru ocuparea funcțiilor de director la Casele Județene de Asigurări de Sănătate.

La concurs s-au înscris 54 de de persoane, dar s-au prezentat 33. Majoritatea celor care au dat examenul nu au putut să îndeplinească baremul de 70 de puncte din 100.

Concursurile au constat din zece întrebări extrase dintr-o bibliografie pe care candidații au avut-o la dispoziție. O parte dintre candidați sunt chiar actuali directori în instituția cu pricina. Este pentru prima dată când numele concurentilor nu au fost secretizate. Cei care ocupă aceste funcții gestionează cele mai mari bugete din județele cu pricina, unele ajungând la peste 2 miliarde de lei.

Fostul ministru la Sănătății, Vlad Voiculescu spune că este un semn bun că ”aceste concursuri se organizează pe bune.” În același timp acesta este un semnal pe care statul român îl adresează profesioniștilor din toate domeniile. Practic este o invitație pentru specialiștii din diverse domenii că sunt așteptați să muncească la stat. Asta după ce ani buni a fost clar că aceste concursuri au fost destinate clientelei de partid.

Astăzi, în România, angajații de la stat au salarii peste media națională, un program corect de lucru și drepturi și beneficii neîntâlnite la stat. În multe locuri lipsesc, însă profesioniștii.

Este acest concurs un semn că profesioniștii sunt așteptați să lucreze la stat? În ce condiții ai vrea să lucrezi pentru statul român? De ce nu reușește statul să atragă cei mai buni oameni, în ciuda condițiilor pe care le oferă?

Cătălin Striblea vă așteaptă la România în Direct la 0372 069 599, de la 13:15.

Foto: INQUAM Photos /George Călin