Confidenţialitate

România în Direct: Coaliția PNL-PSD. ”Pentru țară treci peste orice.” Ce urmărește președintele Iohannis? | VIDEO

PNL și PSD sunt așteptate astăzi să aibă o primă rundă de negocieri pentru formarea unui nou guvern. Conducerile ambelor formațiuni au votat ieri pentru o astfel de coaliție de guvernare.

Dacă la PSD, votul a fost în unanimitate, la PNL, partidul a fost scindat. Două treimi din conducerea partidului a votat pentru PSD, iar o treime pentru USR.

Între cei care s-au opus au fost Ilie Bolojan, Dan Motreanu, Ciprian Ciucu sau Ludovic Orban. Rareș Bogdan a justificat această alianță spunând că ”pentru țară trebuie să treci peste orice.”

Nu este clar de ce președintele Iohannis a sprijinit această alianță, dar el s-a referit critic la adresa USR în mai multe rânduri, pe care i-a numit ”crizatori.” Președintele și-a atras critici atât din interiorul PNL, dar și din rândul societății civile, iar mișcarea sa este de neînțeles după ani de critici la adresa PSD.

Ce credeți c-a urmărit președintele Iohannis prin realizarea acestei coaliții? Are președintele un scop major politic în perioada următoare? Este motivată această decizie de multiplele crize ale României? Cum vedeți expresia “pentru țară treci peste orice”?

Foto: Inquam Photos