Confidenţialitate

România în Direct: Certificatul verde, blocat în Parlament. Cum ar trebui să funcționeze acesta în România? | VIDEO

Comisia de Sănătate s-a reunit în această dimineață pentru a studia amendamentele la Legea privind certificatul verde. Ședința nu și-a putut atinge scopul și ca urmare a presiunilor și protestelor din partea grupului AUR. Au fost doar citite amendamentele depuse, iar întrunirea a fost amânată pentru o altă zi.

Varianta actuală a legii prevede obligativitate prezentării unui certificat digital pentru cei care lucrează în școli, spitale, instituții de stat. De asemenea, certificatul ar urma să fie cerut și celor care lucrează în privat, în clădiri cu mai mult de 50 de persoane.

PSD a introdus, însă, amendamente care spun că acest lucru se poate face după două luni de testare succesivă, realizată pe banii statului. Ideea a fost respinsă de premierul Cîțu, care spune că nevaccinații nu trebuie să beneficieze de fonduri de la stat. Pentru moment proiectul este blocat în Parlament.

Cum credeți c-ar trebui să arate această lege? Sunteți de acord cu introducerea sau nu a unui certificat digital în România? Credeți că testarea ar trebui să fie gratuită sau pe banii celor care nu s-au vaccinat?

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea