Confidenţialitate

România în Direct: Cea mai mare inflație din ultimii ani. Ce soluții așteptați de la guvern? | VIDEO

Mai multe informații arată că guvernul se pregătește să facă TVA zero la câteva alimente de bază. Este unul dintre răspunsurile la cea mai mare inflație din ultimii ani. În luna noiembrie, oficial, aceasta era de 7,8%, dar pentru unele produse era mult mai mare.

Între timp, au venit și facturile la energie și gaze, printre cele mai mari din istorie. În multe cazuri, planul guvernului de compensare a eșuat, facturile venind cu prețul lor real.

De asemenea, afacerile nu au fost protejate în acest timp. Cei care lucrează în panificație spun că au primit facturi și de șase ori mai mari și că vor urma noi scumpiri. La rându-le, au cresut și ratele la credite.

Criza inflației este una mondială, dar guverne precum cele ale Poloniei și ale Ungariei au luat măsuri de limitare a unor taxe și de acordare a unor subvenții, iar ideea pare acceptată și în România.

Care este povara financiară cea mai mare în familiile voastre? Dar în firmele în care lucrați? Ce așteptări aveți de la autorități? Ce alte scumpiri ne mai așteaptă?

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea