Confidenţialitate

România în Direct: Ar fi trebuit Cioloș să depună mandatul? Invitat este Cătălin Drulă | VIDEO

USR va depune astăzi în Parlament lista cu miniștri și un program de guvernare pentru un cabinet monocolor. Dacian Cioloș spune c-a ales această formulă după refuzurile PNL și UDMR de a susține un guvern de coaliție.

Dacian Cioloș spune că este nevoie de un cabinet care să-și asume măsuri urgente. ”Avem nevoie, în cazul în care acest guvern trece, de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi care să îşi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile.” Din cabinetul Cioloș fac parte foști miniștri USR, dar și nume la noi la ministerele care au aparținut PNL și UDMR.

Fostul președintele al PNL, Ludovic Orban a caracterizat numirea lui Cioloș drept o cacealma, iar analiștii nu dau șanse demersului USR. PNL insistă că nu va sprijini decât un guvern cu Florin Cîțu, iar PSD dorește alegeri anticipate. Este foarte probabil ca această criză să se prelungească.

Ce șanse dați unui cabinet Cioloș? Ar fi trebuit premierul desemnat să depună mandatul ca să nu prelungească criza? Care este soluția responsabilă de ieșire din criză? Cine așteptați să cedeze în această situație, PNL sau USR?

Foto: Mircea Vâlcu