România în Direct: Ai fi de acord cu interzicerea jocurilor de noroc în România? Da, și a celor online…

Un milion şi jumătate de români îşi lasă banii la pariuri sau la păcănele. 10 % dintre ei sunt dependenţi, potrivit statisticilor oficiale. Potrivit Asociației pentru Prevenirea și Tratarea adicției, România are, în prezent, peste un milion și jumătate de jucători, cu un procent alarmant al celor dependenți de jocurile de noroc.

Datele de la Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc arată, în prezent, că în România există 15.000 de agenţii cu aparate de tip slot machine, aşa numitele „păcănele” , iar asta înseamnă o agenţie la 1.000 de adulţi.

Dezbaterea România în Direct de la ora 13:15 pornește de la referendumul dorit de autoritățile locale din Voluntari.

„Prin acest lucru dorim să facem un prim pas în vindecarea dependenței de jocurile de noroc, problema ce a devenit din ce în ce mai prezentă atât în Orașul Voluntari, cât și în restul țării”, se precizează pe pagina de Facebook a Primăriei Voluntari.

Locuitorii vor trebui să răspundă, pe 26 mai, cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteți de acord cu interzicerea jocurilor de noroc pe raza administrativ-teritorială a orașului Voluntari?”, potrivit hotărârii care a fost publicată și de pagina de Facebook a Primăriei din Voluntari.

FOTO: Steve Sawusch / Unsplash