Confidenţialitate

Gopo 2022: Actrița Viorica Vodă a mărturisit că a făcut terapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industrie | AUDIO

Dezvăluiri cutremurătoare făcute la Gala Premiilor Gopo de miercuri seară, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la lansarea filmului Filantropica. Actrița Viorica Vodă, cea care a jucat rolul tinerei de care se îndrăgostește personajul interpretat de Mircea Diaconu, a mărturisit că a făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria de cinema și teatru.

Momentul a fost marcat cu aplauze, iar Katia Pascariu, cea care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță, a spus în discursul de mulțumire că s-a trecut cam repede peste declarația Vioricăi Vodă.

Actrița Viorica Vodă a mărturisit că sunt foarte mulți directori de teatru, regizori care au confundat-o cu personajul Dianei Dobrovicescu din filmul Filantropica, regizat de Nae Caranfil. „Atât de credibilă am fost”, a completat actrița. Din cauza hărțuirii sexuale la care a fost supusă în sistem a fost nevoită să facă ani de zile psihoterapie.

Nu își propuse să vorbească despre acest lucru la Gala Premiilor Gopo, spune jurnalista Alexandra Tănăsescu, redactor șef al publicației online culturaladuba.ro, care a vorbit cu Viorica Vodă:

„Mi-a mărturisit că nu a fost absolut nimic premeditat și că totul a venit natural în acel moment. Cred că pur și simplu a simțit că în acel moment este cazul să spună ceea ce a păstrat în tăcere timp de 20 de ani chiar dacă ocazia era una fericită, era 20 de ani de la lansarea filmului. Părea vizibil afectată și mi-a transmis că sunt niște momente dificile pentru ea și momentan vrea să păstreze tăcerea și să-și revină după acest șoc emoțional pe care l-a trăit. În sală se afla și fiica ei și mai mult pentru ea a fost acest mesaj.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalista Alexandra Tănăsescu spune că a fost un moment stânjenitor, deoarece, cu excepția actriței Katia Pascariu, toți ceilalți au încercă să treacă repede peste afirmațiile Viorică Vodă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foarte multe tinere actrițe sunt supuse hărțuirii încă de pe băncile facultății, mai spune jurnalista Alexandra Tănăsescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În vârstă de 45 de ani și mamă a doi copii, dintre care o fată de 20 de ani, actrița Viorica Vodă a explicat la Gala Premiilor Gopo că a simțit nevoia să facă aceste mărturisiri pentru ca tinerele supuse hărțuirii sexual să prindă curaj și să vorbească despre ceea ce li se întâmplă.

Foto: Inquam Photos / George Călin