Romania este printre tarile lumii in care oamenii se simt foarte nefericiti

Tara noastra se situează pe ultimele poziţii într-un astfel de clasament obţinut în urma unui studiu Gallup realizat în 65 de state ale lumii. Fiji este ţara în care oamenii sunt cei mai fericiţi. Dintre europeni, grecii se simt foarte nefericiţi; doar un sfert dintre respondenţi declara că sunt fericiţi.

Studiul realizat pentru finalul anului 2014, arată că 70% dintre respondenţi sunt mai fericiţi, ceea ce înseamnă o creştere cu 10% faţă de 2013.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 64.000 de persoane din 65 de ţări, dintre care doar 6% s-au declarat nefericite, în comparaţie cu anul 2013, când au fost 12 procente. Cei care locuiesc în ţări subdezvoltate sunt mult mai fericiti decât locuitorii statelor dezvoltate. Astfel, a rezultat că Africa este cea mai fericită regiune, cu 83 de procente, urmată de Asia, cu 77.

Fiji se situează pe primul loc: 93% dintre persoanele participante la studiu au spus că sunt fericite sau foarte fericite. Pe locul al doilea – Columbia, cu 90%, urmată de Nigeria, Arabia Saudită si Filipine.

Irak a fost declarată, la nivel global, ţara în care oamenii sunt cei mai nefericiţi, doar 31% dintre participanţii la studiu spunând că se simt fericiţi.

Pe ultimele poziţii ale acestui top se clasează şi Bulgaria, Hong Kong, Italia, România şi Serbia.