Confidenţialitate

România este la un pas de noi restricții, în timp ce Germania începe relaxarea | AUDIO

În România, se vorbeşte despre noi restricţii, în timp ce alte ţări au anunţat  deja relaxarea unor măsuri. Este cazul Marii Britanii şi Germaniei, care au trecut prin valul 3 al pandemiei. Aceste ţări relaxează anumite restricţii, dar intensifică şi testarea populaţiei.

În România, autorităţile intenţionează, potrivit unor surse, să limiteze accesul populaţiei pe străzi până la ora 22, faţă de 23, cât este în prezent. În Germania, restricţia a fost valabilă de la ora 21. Au fost restricţii extreme de dure care au durat două luni şi jumătate. Oana Geambaşu, masterant în politici de sănătate publică la universitatea Harvard. Din octombrie locuieşte în Germania.

”Din 16 decembrie și până în 1 martie, a fost închis orice fel de spațiu public, mai puțin supermarketurile și farmaciile. În rest, tot a fost închis. Toate muzeele au fost închise, școlile au fost, de asemenea, închise”.

În cea mai mare parte a timpului, spune Oana Geambaşu, populaţia a respectat regulile.

”Nu am văzut oameni pe stradă după ora 21, în momentul în care vremea a devenit mai frumoasă, oamenii au început să iasă afară.”

Relaxarea anunţată de autorităţile germane se va face treptat şi cu anumite reguli care ţin, de exemplu, de programarea vizitatorilor la muzeu.

În paralel, se intensifică testarea gratuită la nivel naţional. Fiecare persoană primeşte 1 test gratuit pe săptămână .

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae