Confidenţialitate

România – Elveția se joacă marți seara de la 21:45. În tribune va fi și Mircea Lucescu | AUDIO

Calificată deja la Euro 2024, naționala României vrea un rezultat bun și în ultimul meci din grupe. Dacă „tricolorii” obțin cel puțin un egal cu Elveția în această seară, câștigă grupa și vor fi în urna a doua la tragerea la sorți, ceea ce ar însemna teoretic adversari mai accesibili la turneul final. Jucătorii naționalei au nevoie de sprijin, de atmosferă, de aplauze – spune Mircea Lucescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La ora începerii meciului – 21:45 – 50.000 de suporteri sunt așteptați pe Arena Națională să cânte imnul național alături de Andra. Cu trei ore înainte de startul partidei se deschide însă Arena Fanilor, unde vor exista puncte de face-painting, unde – între altele – suporterii își pot schimba look-ul pentru meci și îl vor întâlni pe Ronny, Ciobănescul Carpatin – mascota echipei naționale. Atmosfera va fi întreținută de DJ, MC și fanfara Los Platanos.

În această seară, în tribune va fi și Mircea Lucescu

Fotbalul românesc avea nevoie de această calificare, spune cel mai titrat antrenor român al tuturor timpurilor.

„Avea nevoie pentru că asta poate să dea un impuls celorlalte echipe din campionatul intern, care trebuie să ajungă și ele la o performanță de nivelul acesta de cupele europene care să joace în grupe și să ajungă și în primăvara europeană. Întotdeauna, o victorie este importantă dacă aduce o altă victorie, dacă nu, este întâmplătoare”, a spus Mircea Lucescu.

Tricolorii au reușit calificarea la turneul final din Germania, deși sunt jucătorii cu cele mai slabe cote, afirmă, la Europa FM, jurnalistul sportiv Radu Naum

„Cred că este echipa cu cei mai slabi jucători din perspectiva a ceea ce sunt ei, obiectiv. Unde sunt, unde joacă. Care este nivelul lor internațional raportat la performanța asta. Dar e cu atât mai remarcabil faptul că o asemenea echipă reușește să se califice”, a spus Radu Naum la Europa FM.

Până acum, reprezentativa României nu a învins o națională care să se afle în clasamentul FIFA la o distanță atât de mare.
Elveția se află pe locul 14, iar noi suntem pe 48. De altfel, în lotul Elveției sunt 11 fotbaliști care joacă la cluburi aflate în grupele din Liga Campionilor, Europa League și Conference League.

Sursa foto: UEFA / Facebook – Echipa națională de fotbal a României

Citește și: Fotbal: România s-a calificat la EURO 2024