Confidenţialitate

România s-a clasat pe locul 11 din 42 la unul dintre cele mai importante concursuri de vinuri din lume | AUDIO

Vinurile românești, între cele mai apreciate la un concurs internațional. Evenimentul, considerat între cele mai importante de profil din lume a avut loc săptămâna trecută în Germania, iar vinurile de la noi au obținut peste 70 de medalii, din care 46 de aur. România s-a clasat pe locul 11 dintr-un total de 42 de țări participante.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Producătorii noștri au înscris în competiție 183 de etichete de vin. Acestea au provenit din 16 crame românești.

Între cele cele premiate se numără Jidvei, cu 6 medalii de aur și 5 de argint, Crama Gîrboiu, cu 9 medalii de aur și una de argint, Cramele Recaș, cu 3 medalii de aur și 7 de argint.

A fost ediția de primăvară a competiției.

Au mai primit medalii, după cum urmează: Crama Ceptura, 3 de aur, două de argint, Corcova și Rasova – câte două medalii de aur, Domeniile Averești – trei medalii de argint și Budureasca, 2 de argint.

Din juriu a făcut parte și experta în vinuri Marinela Ardelean, care speră ca la ediția de vară să avem mai multe vinuri românești înscrise.

După edițiile de anul acesta, consideră că „vom depăși totalul de medalii din 2023, când am avut o prestație onorabilă, însă una care ne-a păstrat în eșalon cu Austria, Africa de Sud și Cehia, încă departe de Georgia, Franța sau Portugalia”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Deșteptarea: Un primar, prins băut la volan, a început să mănânce zăpadă ca să-i treacă mirosul de alcool | VIDEO