Confidenţialitate

România câștigă campionatul mondial de robotică din Houston, prin echipa din Focșani

Echipa de robotică AI Citizens a Colegiului “Alexandru Ioan Cuza” din Focşani a câştigat campionatul mondial de robotică First Tech Challenge, care s-a desfăşurat în perioada 17 – 20 aprilie, la Houston, în Statele Unite ale Americii, a anunţat coordonatorul echipei, profesorul Tiberiu Oprea.

Echipa focşăneană a ajuns în finală în alianţă cu alte două echipe, The Clueless din San Diego şi California şi Texpand din CapeTown, South Africa, AI Citizens fiind echipa Căpitan.

Tot în finală a ajuns şi o altă echipă din România, Ro2D2 din Ploieşti, care a a făcut alianţă cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia şi Hawk – Richmond Hill, Ontario, Canada, ploieştenii fiind, de asemenea, echipa Căpitan a alianţei.

Alianţa celor de la AI Citizens a câştigat cu scorul de 400 la 374.

Echipa AI Citizens este formată din 12 elevi, Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici, coordonaţi de profesorul Tiberiu Oprea.

La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume.

Corespondentul Europa FM, Claudia Toader, transmite:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook First Tech Challenge