Confidenţialitate

România – Austria, 0-1. Tricolorii, la a doua înfrângere consecutivă în Liga Națiunilor

Naționala de fotbal României a fost învinsă, miercuri seară, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, cu scorul de 1-0 (0-0), de selecţionata Austriei, într-un meci din etapa a IV-a a Grupei I din Divizia B a Ligii Naţiunilor.

Golul a fost marcat de Schopf (’76).

Selecţionerul Mirel Rădoi s-a declarat mulţumit de jocul şi atitudinea arătate de elevii săi în meciul cu Austria.

“A fost o partidă foarte bună în prima repriză din partea noastră, în care am reuşit să ne creăm câteva situaţii şi ocazii. Din păcate, deciziile de ultim moment au fost neinspirate la finalizare sau în poziţii în care trebuia să alegem alte soluţii, un dribling în careu, o pasă, poate o decizie luată mult mai rapid, de a finaliza acţiunile. În repriza a doua, Austria a schimbat sistemul de joc din 4-2-3-1 în 5-4-1 defensiv şi în 3-4-3 ofensiv, ne-a creat ceva probleme până ne-am dat seama de zonele care trebuie acoperite. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea arătată, veneam după cele două partide foarte grele. Din punct de vedere al atitudinii, al determinării, a ceea ce am pregătit pentru această partidă, au încercat şi au făcut tot posibilul să aplice ce am discutat. Din păcate, rezultatul este unul negativ. Nu speram într-o înfrângere, nici eu, nici jucătorii la cum s-a derulat antrenamentul de ieri, încălzirea de azi, discuţiile pe care le-am avut între noi. Din păcate, trebuie să acceptăm şi această a treia înfrângere, dar mă mulţumeşte jocul, în foarte multe momente jocul a fost unul bun”, a afirmat tehnicianul.

Anterior, tricolorii au pierdut 2 meciuri la rând, 1-2, cu Islanda, în barajul pentru turneul final al CE, și 0-4, cu Norvegia.

România păstrează locul 3 în grupă și va disputa, la 15 şi 18 noiembrie, ultimele meciuri în Liga Naţiunilor, cu Norvegia, acasă, respectiv cu Irlanda de Nord în deplasare.