Confidenţialitate

România așteaptă o decizie europeană în ceea ce privește administrarea unei a treia doze de vaccin anti Covid19

România așteaptă o decizie europeană în ceea ce privește administrarea unei a treia doze de vaccin anti Covid19.

Precizările vin de la autoritățăile centrale, după ce mai multe țări au anunțat deja că vor vaccina persoanele vulnerabile cu o nouă doză de rapel.

Nu se poate vorbi de administrarea unei a treia doze de vaccin anticovid decât după ce Agenția Europeană a Medicamentului va aproba acest lucru, a explicat seful Departamentului pentru situații de urgență, Raed Arafat a explicat la Digi 24:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

După Israel, Germania si Marea Britanie anunță că vor propune din septembrie administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva covid-19, doar persoanelor în vârstă şi vulnerabile, dupa ce a crescut numarul imbolnavirilor cu variantei indiene Delta, mult mai contagioasă.

Celor vaccinati cu AstraZeneca sau Johnson & Johnson, vaccinuri cu vector viral, li se va administra a treia doza tot un un vaccin cu ARNmessager, precum Pfizer sau Moderna, a explicat ministrul Sănătății din Germania.

Raed Arafat mai spune că Organizatia Mondială a sănătății  nu recomandă, deocamdată, o a treia doză de vaccin pentru a evita o situație în care din nou tarile dezvoltate să cumpere prea multe doze și să nu fie suficiente și pentru statele sărace.

La sfârsitul lunii trecute, datele OMS arătau că in tarile sărace doar un procent din populatie a fost imunizată cu o doză de ser, comparativ cu țările bine dezvoltate, unde peste jumătate din populația a primit cel putin o doză de vaccin.