Confidenţialitate

România – Armenia: AVANCRONICĂ

Echipa naţională de fotbal va juca vineri seară cu Armenia, pe Arena Naţională, în încercarea de a rămâne în cursa pentru prezenţa la Cupa Mondială de anul viitor.

“Tricolorii” sunt pe locul al 4-lea în Grupa E, cu 6 puncte din 6 partide şi mai au doar şanse teoretice de a prinde măcar locul al 2-lea care duce la baraj. România ar trebui să obţină 12 puncte din ultimele 4 meciuri şi să spere ca Polonia să învingă Danemarca şi Muntenegru.

De aceea, selecţionerul Christoph Daum – al cărui post este în pericol în cazul unui eşec, a pregătit o formulă de joc foarte ofensivă, sperând să repete succesul de la meciul tur cu armenii, câştigat cu 5-0.

Va folosi un sistem “4-2-3-1”, cu Tătăruşanu portar, în apărare Benzar, Chiricheş, Toşca şi Ganea, la închidere Pintilii şi Stanciu, iar o “tripletă” cu Chipciu, Băluţă şi Stancu îl va sprijini pe vârful Florin Andone.

Atacantul lui Deportivo La Coruna se va duela direct cu fundaşul Gael Andonian, iar din echipa oaspeţilor nu lipseşte mijlocaşul ofensiv al lui Manchester United, Henrikh Mkhitaryan.

Meciul România – Armenia va începe la ora 21:45. Partida de luni, din Muntenegru, se va disputa la aceiaşi oră la Podgorica.
În ultima două confruntări ale preliminariilor, “tricolorii” vor mai lupta la 5 octombrie, acasă cu Kazahstan şi la 8 octombrie în Danemarca.