Romania are al doilea cel mai frumos castel din lume

Cetatea Făgăraș a fost inclusă într-un clasament publicat de Hooper, un site dedicat planificării călătoriilor.

Cetatea Făgăraș situată în județul Brașov, a fost construită la începutul anilor 1300. Scopul ei era să apere sud-estul Transilvaniei de tătari și otomani.

Astăzi, ea se află pe locul al doilea în topul celor mai interesante zece castele din lume, recomandate persoanelor care apreciază arhitectura.

Primul loc este ocupat de Castelul Neuschwanstein din Germania, construit la sfârșitul secolului al XIX-lea pe un deal accidentat din sud-vestul Bavariei.

Stilul său romantic-renascentist a devansat cetatea românească, cu toate acestea, castelul din Făgăraș reprezintă una dintre cele mai mari și mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est.

În clasamentul realizat de cei de la Hopper, pe locul al treilea se află Castelul Durham din Regatul Unit, inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Topul 10 al celor mai frumoase construcții de acest fel din lume continuă cu castelul Blarney, din Edinburgh, Le Chateau Frontenac din Canada, castelul Cardiff din Ţara Galilor sau Château et jardins de Villandry, din Franţa.