România a atras un sfert din fondurile europene destinate investițiilor în turism

România a atras un sfert din fondurile europene destinate investițiilor în turism, respectiv 25,2 milioane euro.

„Investițiile în turism au fost prevăzute cu 101 milioane de euro din Fondul European de dezvoltare regională. Un sfert din fondurile alocate acestui domeniu au fost atrase până acum”, a declarat comisarul european, Corina Crețu, conform News.ro.

Ea a discutat împreună cu ministrul turismului din România, Mircea Titus Dobre, despre proiectele cu finanțare europeană și s-a insistat aici pe potențialul turismului în creșterea economiei în regiunile mai puțin dezvoltate.

Corina Crețu mai spune că România se bucură de o alocare de peste 22 de miliarde de euro pentru politica de coeziune în perioada 2014-2020.

Astfel, în aceasta perioadă se are în vedere atingerea unui număr de aproape 500.000 de angajați în stațiunile turistice, creșterea cu 10.000 a numărului de vizite la obiectivele de patrimoniu cultural și natural, cât și la atracțiile turistice care beneficiază de finanțare.

Se vizează și creșterea cu 10.100 de metri pătrați a suprafeței clădirilor și spațiilor de turism noi sau reabilitate din stațiunile turistice și din Delta Dunării.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS