Români repatriaţi din Egipt

140 de turişti români aflaţi în staţiunile egiptene Sharm El Sheikh şi Hurghada din Egipt au fost repatriaţi, astăzi, cu o cursă aeriană.

„Pe fondul situaţiei actuale din zonă, precum şi al măsurilor de securitate impuse de autorităţile egiptene la nivelul celor două aeroporturi, respectiv Sharm El Sheikh şi Hurghada, ulterior tragediei aviatice din 31 octombrie 2015, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, o echipă consulară mobilă în vederea efectuării demersurilor de asistenţă consulară la faţa locului. Aceasta a acordat asistenţă şi protecţie consulară în procesul de repatriere a turiştilor români, asistându-i pe toată durata călătoriei, inclusiv în ceea ce priveşte îndeplinirea procedurilor şi formalităţilor specifice îmbarcării în aeronavă. Totodată, a monitorizat permanent situaţia, asigurându-se că deplasarea acestora s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă”, precizează un comunicat al ministerului.

Aeronava a aterizat în deplină siguranţă pe aeroportul Bucureşti Otopeni în cursul acestei seri.

Un avion al companiei ruse Metrojet s-a prăbuşit, sâmbăta trecută, deasupra peninsulei Sinai. Toate cele 224 de persoane aflate la bord au murit.

Gruparea jihadistă ISIS a revendicat ceea ce a numit „doborârea” aparatului de zbor.

Cauzele tragediei sunt investigate. SUA şi Marea Britanie susţin pista unui atentat terorist.

Ieri, preşedintele rus a ordonat suspendarea tuturor curselor aeriene comerciale spre Egipt.