Români răniţi în Germania într-un accident în care un AUTOCAR s-a răsturnat

UPDATE:

16.50:

MAE: Printre victimele accidentului din Germania se află şi români. Se iau măsuri pentru aflarea stării de sănătate

MAE transmite că printre victimele accidentului de autocar din Germania se află şi cetăţeni români, însă nu există în acest moment date cu privire la identitatea lor şi nici cu privire la starea lor de sănătate.

„Ambasada României la Berlin are în atenţie accidentul rutier produs în cursul zilei de 23 august 2017, în regiunea Bohmte-Leckermühle, Republica Federală Germania. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora”, informează MAE.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de către misiunea diplomatică română de la autorităţile locale germane, printre răniţi se află şi cetăţeni români.

„Precizăm că operaţiunile de identificare reprezintă un proces complex, aflat în desfăşurare. În funcţie de informaţiile oficiale transmise de autorităţile locale, vom reveni cu date actualizate”, subliniază MAE.

Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Un autobuz cu 50 de persoane la bord, majoritatea muncitoare românce în domeniul agricol, s-a răsturnat miercuri în nord-vestul Germaniei, la Bohmte, în apropiere de Osnabrueck. Potrivit primelor date, 44 de oameni au fost răniţi, dintre care şase grav, relatează ordwest Zeitung.

15:00
Cel puţin 50 de persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, după ce un autocar s-a răsturnat miercuri în nord-vestul Germaniei. Pasagerii autocarului sunt în principal cetăţeni români, afirmă surse citate de presa germană.

Conform unor surse oficiale, în autocar erau angajate românce în domeniul agricol, relatează Tag24.de. Femeile lucrau la cules de căpșune.

Cel puţin 50 de persoane au fost rănite, unele fiind în stare gravă, după ce un autocar s-a răsturnat miercuri în nord-vestul Germaniei.

Accidentul a avut loc miercuri la prânz pe Drumul naţional B65, în zona Osnabrück, la nord de oraşul german Dortmund.

Şoferul unui autocar a pierdut controlul asupra vehiculului, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni.

Cincizeci de persoane au fost rănite după răsturnarea autocarului. Şase răniţi sunt în stare gravă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS