Confidenţialitate

Un român ar fi dat dispărut în Israel după atacurile teroriste ale organizației HAMAS, care controlează Fâșia Gaza | AUDIO

Anunțul vine de la Guvernul israelian. Deocamdată, Ministerul român de Externe verifică aceste informații. Pe lângă cei 1200 de morți numai în Israel, sute de oameni sunt dați dispăruți: unii ar fi răpiți de lângă familii și de soarta lor nu se știe încă nimic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile din București încearcă să afle mai multe despre românul care ar fi dat dispărut după atacurile HAMAS. Ministerul român de Externe a anunțat că verifică aceste informații. Ambasada României este în contact cu autoritățile israeliene în acest sens și pentru sprijinirea altor cetățeni români care au nevoie de ajutor.

Dramele sunt numeroase în rândul familiilor de israelieni, care și-au dat seama că le-au fost răpiți părinți, copii, soții și prieteni. Au mers la poliție pentru a raporta disparițiile și pentru a cere ajutor. Este cazul și multor turiști străini dați dispăruți, care ar fi avut aceeași soartă. BBC a reușit să prezinte o listă cu cel puțin 60 de oameni răpiți, inclusive copii și femei în vârstă.

Yoni Asher a transmis Hamas să-l ia pe el ostatic în locul soției și fiicelor sale

Yoni Asher a raportat răpirea soției și a fiicelor sale, în vârstă de 5 și 3 ani. Le-a putut vedea într-o înregistrare video în timp ce erau urcate într-un camion împreună cu alți ostatici. A cerut Hamas să nu le facă rău și s-a oferit să le ia locul ca ostatic.

O femeie cu doi copii, răpiți de gruparea Hamas

Este raportată și dispariția unor femei însoțite de copii din kibbutzuri aflate în sudul israelului. Imagini dramatice cu astfel de moment fac înconjurul lumii, notează Abc News. Shiri și cei doi copii au fost răpiți de gruparea Hamas. Există o fotografie cu cei trei înconjurați de militanți Hamas. Aceeași soartă a avut-o și Yaffa Adar, în vârstă de 85 de ani, răpită dintr-un kibbutz aflat în apropiere de granița cu Gaza.

Mai mulți turiști au fost dați dispăruți de familiile lor

O familie din Los Angeles a anunțat dispariția fiului lor de 23 de ani aflat în Israel la momentul atacurilor. Știau că ar fi fost grav rănit, iar ultima sa locație cunoscută de pe telefon îl arăta la granița cu Gaza. Între cetățenii americani răpiți: o mamă și o fiică din Illinois, care își vizitau rudele în kibbutzul Nahal Oz.

Dispărut este dat și un turist din Germania. Apropiații săi spun că se afla la festivalul rave din apropiere de granița cu Gaza, când militanții Hamas au luat cu asalt zona și au tras în mulțime în timp ce fugăreau prin deșert participanții.

Mesajul transmis de Hamas

Hamas a transmis în repetate rânduri că ar fi ascuns persoanele răpite în locuri considerate sigure, incusiv în unele tuneluri din Gaza. Gruparea teroristă a amenințat că i-ar putea ucide pe ostatici dacă Israelul va continua să bombardeze ținte civile. Familiile și prietenii celor dispăruți așteaptă cu disperare orice veste și speră că negocierile vor duce la eliberarea civililor.

Sursa foto: Twitter / NEXTA

Citește și: Război în Orientul Mijlociu: Guvern israelian de urgență, aprobat