Român din SUA, despre proteste: Semnal că este momentul reformării Poliției | AUDIO

Una dintre principalele solicitări ale protestatarilor din SUA care au manifestat și în acest weekend anti-rasism este aceea ca poliția să fie reformată.

Asta pentru ca incidente precum cel în urma căruia și-a pierdut viața George Floyd să nu se mai repete.

Jurnalistul român Silviu Alexandru Alexe locuiește în Iowa și a participat la unul dintre proteste. El a povestit, pentru Europa FM, cum s-a schimbat America, în aceste zile.

Vor să dea un semnal că este momentul reformării Poliției, pentru că nu se mai poate. Este al nu știu câtelea incident în care un civil de culoare neînarmat este omorât de poliție.

E destul de multă uniune națională în afară de Trump și baza lui de suporteri. Și senatorii republicani fac apel la el să dea mesaj de uniune națională, de împăcare.

La Minneapolis s-a întors calmul, dar polițiștii sunt sub presiune. Asta spun și ei, nu ne judecați pentru ce au făcut alții, nu suntem toți așa. Unii s-au pus în genunchi, au ținut moment de reculegere pentru George Floyd, în alte orașe dansează cu oamenii și încearcă să se reabiliteze.

Aceste abuzuri se întâmplă destul de des, iar problemele acestea vor cere reforme foarte drastice pentru oprirea abuzurilor. Avem vecini cărora le e teamă de polițiști, mai ales cei care au băieți. 

Omul de rând, persoana de culoare din America trăiește cu frică față de Poliție, ceea ce nu e cazul pentru albi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS