Confidenţialitate

Roland Garros 2022: Zverev a suferit o ruptură de ligamente la gleznă în semifinala cu Nadal

Tenismanul german Alexander Zverev (3 ATP) a anunţat că a suferit o ruptură de ligamente la glezna dreaptă în meciul cu spaniolul Rafael Nadal (5 ATP), din semifinalele turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Într-un mesaj postat pe contul său de Instagram, neamțul a precizat că “potrivit primelor examene medicale, se pare că mai multe ligamente laterale de la piciorul drept sunt rupte”.

“Luni voi zbura în Germania pentru a mai face câteva controale şi a găsi cea mai bună şi cea mai rapidă modalitate de a mă recupera”, a adăugat campionul olimpic en titre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123)

Alexander Zverev a abandonat în setul al doilea al meciului cu Rafael Nadal, în momentul în care era condus cu 7-6 (10/8), 6-6, după un meci foarte echilibrat de mai bine de trei ore. Germanul şi-a răsucit violent glezna dreaptă după ultima sa lovitură şi a fost evacuat într-un scaun cu rotile înainte de a se întoarce în cârje pentru a-şi oficializa abandonul.

Rafael Nadal va încerca să câştige al 14-lea său titlu pe zgura de la Roland Garros, duminică, împotriva lui Casper Ruud, primul jucător norvegian care a acces într-o finală de Mare Şlem.