“Roi de la Musique”, tema din 2015 a Carnavalului de la Nisa

Evenimentul are loc în perioada 13 februarie – 1 martie.

Februarie este luna carnavalurilor. Imediat după cel de la Veneția, începe Carnavalul de la Nisa, unul dintre cele mai vechi evenimente de acest gen. Anul acesta, în orașul de pe malul Mediteranei, startul distracției se dă pe 13 februarie. Timp de mai bine de două săptămâni, localnicii și vizitatorii sunt așteptați la parade, artificii, spectacole de teatru și muzică live.

Tema centrală în 2015 este ‘Regele Muzicii’. Ca în fiecare an, principalele evenimente – parada carelor alegorice și bătaia cu flori – se desfășoară pe bulevardul Promenade des Anglais și în Place Massena. La parade vor defila peste 1.000 de muzicieni și dansatori veniți din toate colțurile lumii, îmbrăcați în costume extravagante.

Pe de altă parte, perioada carnavalul este excelentă pentru a merge la Nisa. Prețurile la cazare și în restaurante sunt cu mai mici în comparație cu tarifele din sezonul estival. (AUDIO Alina Vizireanu, director agenție de turism)

Cei care merg la Nisa, de carnaval sau în oricare altă perioadă, nu trebuie să rateze Hotelul Negresco. A fost construit de un român, Henri Negresco, fiul unui hangiu plecat din București în 1893 și stabilit în principatul monegasc. De-a lungul timpului, i-au trecut pragul artiști, regizori sau politicieni, precum Boris Elțîn, Greta Garbo, Salvador Dali, cuplul Liz Taylor – Richard Burton, Anthony Quinn, regina Elisabeta a II-a și Michael Jackson.

Pe lângă acest hotel, în care oricine poate intra ca într-un muzeu, turiștii ar trebuie să viziteze și Muzeul Chagall ori Muzeul Matisse sau să facă o plimbare în centrul vechi al orașului.

Carnavalul de la Nisa atrage aproximativ un milion de vizitatori străini în fiecare an.