Confidenţialitate

Robert Glinţă: David Popovici este un fenomen al înotului

Înotătorul Robert Glinţă a salutat performanţa colegului David Popovici, care a ocupat locul 4 în finala olimpică de la 200 m liber din cadrul Jocurilor de la Tokyo.

”Este uimitor ce a reuşit David la vârsta de 16 ani, este o performanţă pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru nataţie românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liber în performanţă, este setat din plin pentru succes, are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia. Eu îl admir şi îl respect şi sper să aibă toată susţinerea, de care are nevoie, pentru a reuşi să-şi atingă potenţialul lui adevărat, care este fabulos, uriaş…”, a declarat Robert Glinţă după finala de la 100 m spate, în care a ocupat locul al optulea.

La doar 16 ani, David Popovici a ocupat locul al patrulea în finala olimpică de la 200 m liber, la doar două sutimi de podium.

Robert Glință s-a declarat mulţumit că a dat tot ce a putut şi a obţinut un timp mai bun decât în semifinale şi serii.

”A fost o finală extrem de epuizantă, dar toate cursele sunt aşa, e vorba de a da tot ce ai mai bun din tine, de a nu termina cu niciun fel de resurse. Eu am dat tot ce am avut în mine astăzi şi de aceea sunt aşa de epuizat. Până la urmă am avut o cursă mai bună ca în semifinale şi în calificări, asta este îmbucurător şi timpul meu nu a fost departe de recordul meu naţional şi personal. Din punct de vedere tehnic şi tactic, am executat o cursă foarte bună şi nu cred că la nivelul actual exista ceva ce aş fi putut să fac pentru obţine un rezultat mai bun. Ăsta mi-a fost nivelul la această competiţie i mă bucur că am putut să execut la capacităţile mele maxime şi în condiţiile acestea”, a declarat sportivul după finală, notează Agerpres.

”Am încercat să plec mai tare, era singura mea şansă, şi să mă bazez pe resursele mele de a finaliza foarte bine cursa. Am dat tot ce aveam în mine, efectiv mai mult de atât nu aveam ce să fac, tehnic şi tactic a fost maximul ce am putut oferi la acest moment. Eu sunt încântat, asta vă spun. Aceste curse îmi servesc ca lecţii şi experienţe, cu siguranţă am devenit un înotător mai complet. Voi avea foarte multe de învăţat din această experienţă, o voi folosi ca sursă de motivaţie şi inspiraţie pentru viitor”, a adăugat Robert Glință.

Românul aşteaptă eventuala introducere a probelor de 50 m la Jocurile de la Paris, de peste trei ani.

”Eu sunt pregătit pentru 50 m spate, sunt dublu vicecampion european, după rusul Kolesnikov, care este recordman mondial în această probă, Din câte am auzit pentru Paris 2024, se vor introduce şi cursele de 50 m. Eu sunt un vitezist şi un sprinter de fel, aşa că cu siguranţă am în vizor şi probele de 50 m. Cu siguranţă nu mi-am atins apogeul carierei mele şi cred că există şi alte lucruri pe care trebuie să le învăţăm, să ni le adaptăm pentru a reuşi să creştem performanţa proprie. În ultimul an mi-am demonstrat că sunt într-un trend ascendent în performanţă, încerc în continuare să urmăresc acest trend, să fac tot ce îmi stă în putere să merg mai departe şi să tind cât mai sus”, a explicat Robert Glință.