Confidenţialitate

Robert Gârleanu, asasinul din Republica Moldova, a fost dat în urmărire națională

Asasinul moldovean Robert Gârleanu – condamnat la detenție pe viață pentru că a împușcat mortal 3 bărbați – a fost dat în urmărire națională.

El a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București dar nu a fost găsit pentru a fi încarcerat.

Potrivit poliţiştilor, Gârleanu este născut în 1977, în Republica Moldova, şi are dublă cetăţenie, română şi moldoveană, fiind stabilit la Iaşi.

 

Robert Gîrleanu a fost prins în România, în iulie 2011, fiind atunci arestat pentru omor calificat şi deosebit de grav.

În anul 2000, asasinul din Republica Moldova a împuşcat mortal trei bărbaţi, apoi a transportat cadavrele într-o pădure, unde le-a incinerat şi le-a băgat într-o groapă comună.

Crimele au fost comise din răzbunare: victimele au vândut o maşină furată şi nu au împărţit banii și cu Robert Gârleanu, așa cum era înțelegerea.

Cadavrele au fost descoperite 8 ani mai târziu, de către autorităţile din Republica Moldova iar în acest caz a fost arestată o altă persoană – Ion Druță – cel care a comandat asasinatele.

După ce a fost condamnat definitiv în 27 mai, poliţiştii l-au căutat pe Gîrleanu la mai multe adrese, însă acesta nu a fost de găsit.

El este dat în urmărire națională, iar fotografia sa a fost postată pe pagina de internet a Poliţie Române, la categoria destinată celor mai căutate persoane.