Robbie Williams este Superstarul Zilei de miercuri, 26 septembrie

Miercuri, 26 septembrie, Superstarul Zilei este Robbie Williams.

Robbie Williams și-a început cariera în anul 1990, când avea 16 ani, alături de trupa Take That, în urma unei propuneri a mamei sale care a citit anunțul în legătură cu o trupă care căuta noi membri. Take That au urcat rapid în topurile britanice, chiar înainte de a-și lansa primul album, în 1992, “Take That and Party”. Au ajuns numărul 1 pentru prima dată în 1993. Cu toate ca majoritatea cântecelor trupei îi aparțineau lui Gary Barlow, Robbie Williams a fost cel cu vocea principală pe primele hituri care au atins Top 10, “Could It Be Magic”, “I Found Heaven” și “Everything changes”.

A urmat o periodă în care Robbie Williams a avut probleme cu drogurile și cu alcoolul, iar din cauza regulilor stricte ale trupei, Robbie a fost nevoit să plece.

Abuzurile și-au pus o amprentă în viața sa, dar cu toate astea, în 1995, Robbie Williams se întoarce, începându-și cariera solo. Primul său single, un remake al melodiei lui George Michael, “Freedom ‘90”, urcă pe locul al doilea în topul britanic. Între primul și cel de-al doilea single al său, Robbie este internat la o clinică de reabilitate. Lansează, în 1997, “Old Before I Die”, care ajunge, de asemenea, pe locul al doilea în topuri.

În septembrie, același an, Robbie Williams își lansează primul album solo, “Life thru a Lens”, iar mai apoi, single-ul “Angels”, care devine best-seller-ul Marii Britanii, făcând ca albumul să rămână timp de 40 de săptămâni în Top 10. “Life thru a Lens” s-a vândut doar în Marea Britanie în 2,4 milioane de copii, iar  în Europa în peste 3 milioane.

Anul 1998 începe pentru Robbie Williams cu munca pentru cel de-al doilea album al său. Primul single extras, “Millennium”, devine primul number one în UK al artistului, iar în Europa și America Latină, urcă în Top 20. Al doilea album, “I’ve Been Expecting You”, lansat în octombrie 1998, a debutat pe locul 1 în UK Albums Chart, iar în final a ajuns să se vândă în peste 7 milioane de copii în total în UK și Europa.

Tot ce a urmat după a fost o continuă creștere pentru artistul Robbie Williams. În 1999 cântărețul a lansat albumul “The Ego Has Landed”, o vesiune specială pentru Statele Unite și Canada, iar anii 2000 au început cu un al treilea album, “Sing When You’re Winning”, și încă o versiune swing a albumului, intitulată “Swing When You’re Winning”. Au urmat încă șase albume, “Escapology” în 2002, “Intensive Care” în 2005, “Rudebox” în 2006, “Reality Killed the Video Star” în 2009, “Take the Crown” în 2012 și “Swings Both Ways” în 2013. Cel mai recent album, „The Heavy Entertainment Show”, a fost lansat în 2016.

La Europa FM, cum prinzi Superstarul Zilei cu o piesă la radio, câștigi 100 EURO pe loc!

Superstarul Zilei este anunțat în direct, în Deşteptarea, de Vlad, George și Luca, iar până la ora 19:00 aduce 100 EURO ascultătorilor fideli cum se aude la Europa FM cu o piesă.